2e Kwartaal

April:

In april is het de perfecte tijd om je gras te beluchten of om kale plekken te bezaaien. Als je vorige maand nog niet heb gemaaid, zal dit deze maand wel nodig zijn. Het einde van deze maand kun je de één-jarige planten en de bodem bedekkers gaan planten, nu weten we zeker dat het niet meer gaat vriezen. 

 

Mei:

Deze maand is het echt nodig om het onkruid helemaal weg te halen, dit (voor sommige mensen vervelende) klusje blijft teruggekomen. Ook kun je de bloembollen die in de zomer moeten uitkomen planten. En de uitgebloeide bloemknoppen uit je plan te knippen. Je kunt ook je buxus in vorm knippen deze maand, die gaat vanaf nu hard groeien. Vanaf nu is het belangrijk je planten water te geven, vooral als ze extra warm is. Geeft de planten geen water als de zon schijnt, doe dit liever ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat, om verbranding tegen te gaan.

 

Juni:

De zomer is begonnen. Het is weer tijd om je gras te maaien, dit zal wel weer nodig zijn. Met dit warme weer gaat alles nu hard groeien bijvoorbeeld je klimplant, die moet je nu vast binden in de richting waarin het hebben wil. Ook moet je weer je planten bemesten die mest nodig hebben bijvoorbeeld je rozen.